TAYLOR ROBERT – MAN ON A MISSION

Artiest info
Website
facebook
 

“Man On A Mission” was in 2003 de titel van een single van het duo ‘Hall & Oates’ en nu werd het eveneens de titel van de nieuwste plaat van de Amerikaanse blues-, soul- en rockmuziek spelende singer-songwriter Taylor Robert uit Northfield, Minnesota. De officieel als Robert Taylor Baggott IV geboren artiest is een afstammeling van enkele generaties predikanten. In zijn jeugdjaren maakte hij dan ook deel uit van het kerkkoor ‘Minnesota Boy Choir’ waar hij de liefde voor het maken van eigen muziek kreeg ingelepeld. Zijn bluesinvloeden verwierf hij via Lonnie Knight en BB King en Elvis is zijn ‘all time’-idool uit de rock’n’roll-wereld.

Het lidmaatschap van enkele lokale groepjes hebben er uiteindelijk toe geleid dat hij over ging tot de start van zijn solocarrière als muzikant en het uitbrengen van enkele EP-tjes en albums. De meest recente in dat rijtje releases is dus “Man On A Mission” geworden, een zelf geproducte plaat met zestien eigen nummers waarbij hij de meeste instrumenten in de opnamestudio ook zelf heeft ingespeeld. Taylor Robert noemt zichzelf dan ook graag een man met een missie om via zijn blues-, soul- en rockmuziek te zorgen voor een betere wereld.

Al deze vermelde muziekgenres komen dan ook aan bod op dit nieuwe album, te beginnen met het bluesnummer “Cure The Blues” waarin vooral zijn stem voor de nodige soulinvloeden zorgt. Folk- en blues zitten vermengd in de song “Crossroad”. Voor leuke rockdeuntjes moet je op deze plaat terecht bij nummers als “Fallen When I’m Flyin’” en ook semi-akoestische ballads komen aan bod in de song “Love You” die wel uitgroeit tot een rocknummer en bij “Keep The Light On”, “Addicted”, “Bet On Myself” en “What I Used To Be”. Onder geen van deze categorieën thuishorend is het op de bijgaande audiovideo te horen liedje “Jeep Truck”.

Soulklanken vormen dan weer de basis van het nummer “Holes”, van de als pianoballad verpakte albumtiteltrack “Man On A Mission” en van de songs “We Can Change The World”, “All Been Done Before” en “Flyin’ In My Dreams”. De zestien liedjes op dit album zorgen voor een goed uur muzikaal genieten van deze composities van Taylor Robert die hiermee zijn beoogde missie lijkt te hebben volbracht.

(valsam)